7 mei 2013

Weekje Bretagne en de uitgehakte rotsen van Rotheneuf.

We zijn er een weekje tussenuit geweest. Dus nog geen kaarten maar die komen snel. We hebben genoten van Bretagne. Het was heerlijk! Al kon ik geen kilometers wandelen langs het strand of over de heuvels. We hebben echt genoten. We deden gewoon steeds korte stukjes en het ging steeds iets beter.  De wind maakt ook je hoofd leeg en dan vooral genieten. De kleuren en het licht van Bretagne vind ik echt heel mooi en we hebben enorm geboft met het weer. Niet heet gemiddeld 14 graden en soms wind maar het heeft zo goed als niet geregend en dat is toch geweldig. Deze foto is genomen in de buurt van Cancale een prachtige streek.


Onderstaande foto heb ik in Rotheneuf gemaakt. Een hele serie mannetjes in de granieten rotsen met uitzicht op de zee, onder het dorp Rotheneuf, werd in de 19e eeuw uitgehakt door de Abbe Foure.
Wat je overigens wel ziet is dat het steeds verder afslijt. Uiteraard door weer en wind maar er lopen ook steeds mensen overheen. Het is heel knap gedaan en de rotsen zijn daar enorm hard. Hier onder nog een foto van de Abby.

En als je het leuk vind er meer van te zien hieronder filmpje op Youtube niet van mij maar gevonden. Helaas zijn de opnamen met wat minder weer gemaakt maar ze geven wel een goed beeld van wat er te zien is.
Dank jullie wel voor alle leuke en gezellige berichtjes ik ga nu op jullie blog bekijken wat ik allemaal gemist heb. Gelukkig gaat het met mijn pols ook een stuk beter en kan ik ook weer berichtjes achterlaten.
Groetjes en tot ziens op de blog.
Janny

3 opmerkingen:

 1. Welkom terug Janny!! En weer lekker ff bijgetankt. Heerlijk toch, zo een weekje ertussenuit. Bedankt voor de mooie foto's. Wat is dat kunstig gedaan in die rotsen en wat een mooi uitzicht op de eerste foto!!
  xxx Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een prachtige foto's Janny.

  groetjes karin

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er prachtig uit Janny, mooi is het daar. Je vakantiekaarten voor je kleinkinderen vind ik ook erg leuk!

  Groetjes Annerieke

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je bezoek aan mijn blog.
Ik wil iedereen bedanken voor de leuke en lieve berichtjes die jullie op mijn blog schrijven.

Thank you for visiting my blog.
I want to thank everyone for the nice and sweet comments that you give on my blog.

Liefs Janny