27 okt. 2014

Een aantal kaarten en mijn breiwerk (meerjarenplan) is klaar.

Mijn volgende project ligt al klaar.Maar eerst meer over de kaarten, deze met een achtergrond van aquarel met daarop gestempelde hommels. Deze kaarten heb ik eenvoudig gehouden en dat vind ik zelf eigenlijk het mooiste bij deze kaarten.

De kaarten hieronder heb ik afwisselend met aquarel en distress ink gemaakt.
De sjaal/stola heb ik gebreid van wol die ik al twee jaar geleden heb gekocht.  Nu is hij dan eindelijk klaar. Door de steek en de wol is de sjaal zo soepel dat hij verschillende vormen aanneemt en je hem zowel als sjaal danwel als stola kan dragen. Maar om te breien was het lastige wol (bleef snel haken) en een lastige steek. (een naald recht. dan in de volgende naald recht na iedere steek een omslag en dan weer een naald recht en de omslag laten vallen. Je moest er steeds je hoofd bij houden). Ik brei wel maar niet zo heel veel dus ik vond het best wel lastig breien ook al doordat er zoveel pluis aan de wol zit. Maar hij is erg leuk en soepel geworden. Deze sjaal   is voor iedereen waarschijnlijk overbekend. Ik heb alleen meer steken gebruikt en ruim 1,5 bolletje, zodat hij wat langer werd. Je moet tijdens het breien alleen geen steek laten vallen want het lukt bijna niet om hem op te halen. Dit gebeurde mij toen de sjaal bijna klaar was. Maar ik kan hem eindelijk dragen.
Ik heb nu nog een stola die ik nog moet afhaken. Dat is mijn volgende project. Maar ik heb ook al weer verschillende wolsoorten gekocht. Dus ik kan weer aan de slag. En hieronder nog een keer de foto van de wol waar ik dan mee ga werken. Hoe en wat het wordt weet ik nog niet. Maar ik wil dan verschillende soorten en kleuren in een werkstuk gebruiken.

Af en toe heb ik heel veel problemen met de opmaak van mijn bericht. Zo ook nu ik hou ruimtes over die ik niet kan weghalen of opvullen. Dus staat het er soms een beetje vreemd.
Groetjes Janny2 opmerkingen:

 1. Moin Janny,
  die Karten sind toll, die sind sowas von schön geworden. Was ganz Besonderes...
  Und Stricken kannst du auch so super.

  Liebe Grüße

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een mooie kaarten Janny vooral de bovenste 2 met die vliegen vind ik super.
  je breiprojecten zijn ook mooi geworden.
  je bent flink bezig geweest.
  Gr Karin

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je bezoek aan mijn blog.
Ik wil iedereen bedanken voor de leuke en lieve berichtjes die jullie op mijn blog schrijven.

Thank you for visiting my blog.
I want to thank everyone for the nice and sweet comments that you give on my blog.

Liefs Janny